Inleiding

U krijgt van uw werkgever een maandelijks budget ter beschikking voor de opbouw van een persoonlijke oudedagsvoorziening. Dit noemen we uw oudedagsbudget. Dit is een budget ter grootte van 4,5% van uw oudedagsgrondslag. Vanuit het verleden kan een ander percentage van toepassing zijn. Wat uw oudedagsbudget is, leggen wij u verderop uit.

Hiermee spaart u dus voor uw inkomen voor straks als u met pensioen gaat. Het is belangrijk om daar tijdig mee te starten. Hoe eerder u start, hoe hoger het vermogen voor uw oude dag. Uw werkgever legt uw budget in in één van de volgende persoonlijke oudedagvoorzieningen:

— In een pensioenverzekering, tegen collectief ingekochte voorwaarden bij a.s.r. of
— In een lijfrenterekening bij Bright Pensioen.

U kiest welke variant uw voorkeur heeft. Met de informatie op deze website en de wizard begeleiden wij u bij de keuze.

Het keuzeproces bestaat uit twee delen. In het eerste deel geven wij u, via deze website, informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen een pensioenverzekering en een lijfrenterekening. In het tweede deel stellen we u enkele vragen. Daarmee kunt u uw voorkeur uitspreken voor één van de twee mogelijkheden. Uiteindelijk geeft u uw voorkeur door aan de salarisadministratie. Dit gaat eenvoudig, digitaal, na het doorlopen van de vragenlijst.

Maakt u geen keuze, dan stort uw werkgever uw bijdrage in een individuele pensioenverzekering bij a.s.r. Uw werkgever ontvangt graag uiterlijk binnen 1 maand, nadat u in dienst bent getreden, uw keuze.

Goed om te weten

The Digital Neighborhood heeft voor uw nabestaanden ook een partner- en wezenpensioen verzekerd. Overlijdt u tijdens uw dienstverband, dan keert a.s.r. een partnerpensioen uit als u een partner heeft. Heeft u één of meerdere kinderen, dan keert zij tevens een wezenpensioen uit. In uw Onboarding informatie leest u hier meer over.

Ook kunt u zelf door de pagina’s navigeren met onderstaande knoppen:

Inleiding

Wilt u terug naar de inleiding? Ga dan terug via de knop hieronder.


Maandelijks budget

Wilt u meer informatie over de berekening van uw maandelijkse budget? Dan gaat u naar de volgende pagina.

Overeenkomsten en verschillen

Wil u meer informatie over de overeenkomsten en verschillen van pensioen en lijfrente, dan gaat u verder op deze pagina.

De Wizard

Bent u voldoende geïnformeerd en wilt u direct naar de wizard, dan gaat u naar deze pagina.

Kröller Boom is trotse partner van Söderberg & Partners. S&P is in Scandinavië marktleider en toonaangevend in innovatieve financiële analyse en advies.  Op deze wijze verstevigen wij de continuïteit van onze organisatie, kunnen wij doorgroeien in onze dienstverlening op het brede terrein van Risk Management, Corporate Risk en Human Capital en hebben wij de mogelijkheid om extra tooling in te zetten.