MijnGeldzaken lanceert nieuwe Huishoudboekje App

Goede voornemens om in 2021 beter grip te houden op de uitgaven? Door COVID-19 voor steeds meer Nederlanders actueel. MijnGeldzaken.nl lanceert een mobiele app (op Android en iOS) als aanvulling op de bekroonde website waarmee mensen zelfstandig controle houden over de huidige en toekomstige financiële situatie. Met de nieuwe app ziet de gebruiker in één oogopslag of de bestedingen nog in lijn zijn met het opgestelde budget en hoeveel er nog te besteden is. Daarbij wordt rekening gehouden met de nog te betalen vaste lasten. De ‘Dagelijkse uitgaven teller’ helpt voorkomen dat de gebruiker in verleiding komt om te veel uit te geven. Dankzij PSD2 en automatische categorisatie van transacties is de app altijd actueel. De MijnGeldzaken app is een aanvulling op de website MijnGeldzaken.nl die naast een huishoudboekje ook mogelijkheden biedt voor financiële planning en advies. Het complete platform wordt ook gebruikt door budgetcoaches en financieel adviseurs.

“Vanaf de oprichting van MijnGeldzaken.nl was het ons doel om gebruikers alle instrumenten te geven om zelfstandig de regie te voeren over de persoonlijke financiën. Met deze app komt dit doel weer een stapje dichterbij. Wij geloven in de combinatie van een website en een app. De app zorgt voor de dagelijkse grip op je uitgaven. De website is handiger voor diepere analyses, het opstellen van een budget en het plannen van je toekomst. De website was al uniek door de combinatie van een huishoudboekje, financiële planning en persoonlijk financieel advies. Met de app voegen we daar extra gebruiksgemak aan toe.” aldus Maarten Luiken medeoprichter van MijnGeldzaken.nl

CONTROLE OVER JE FINANCIËLE GEZONDHEID

Bij de ontwikkeling heeft MijnGeldzaken zich laten inspireren door de verschillende gezondheid apps. Het is daarin leuk om dagelijks de voortgang te monitoren en doelen te halen. Dat geldt nu ook voor je financiële gezondheid. In de MijnGeldzaken app stel je je doelen en monitor je dagelijks of je deze haalt.

Het dashboard, weergegeven als een tijdlijn, bevat de ‘Dagelijkse uitgaven teller’. Deze laat zien hoe goed je de dagelijkse uitgaven onder controle hebt. De gebruiker wordt beloond als deze binnen het budget blijft. Wanneer de gebruiker naar rechts swipet op het dashboard ziet deze de uitgaven uit het verleden. Swipet de gebruiker naar links dan wordt de toekomst getoond. Met groen, oranje en rood ziet de gebruiker of deze op plan zit. Eenvoud en een helder overzicht bieden staat centraal in deze app. Meer complexe zaken kunnen in de webversie bekeken en gedaan worden.

De app is in deze eerste versie een aanvulling voor gebruikers van de website MijnGeldzaken.nl. De komende tijd zullen nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd en wordt het mogelijk om direct via de app een account aan te maken.

DIRECTE KOPPELING MET DE BANKEN

Met deze app heb je overal een actueel overzicht van al je bankrekeningen. MijnGeldzaken heeft via de PSD2 service provider Invers bv een directe koppeling met de Nederlandse banken voor het veilig ophalen van transacties van alle betaalrekeningen. Met één klik weet de gebruiker hoeveel deze nog kan besteden binnen het opgestelde budget. Transacties worden voor bijna 90% automatisch gecategoriseerd. Zo ziet de gebruiker direct hoeveel geld is uitgegeven aan bijvoorbeeld boodschappen, kleding en uitgaan.

GEEN BONNETJE MEER KWIJT

Om de hele financiële administratie overzichtelijk te maken kan de gebruiker in de app bonnetjes uploaden. Deze bonnetjes kunnen direct gekoppeld worden aan transacties. Het archief kan bekeken worden op de website. Zo ben je nooit meer een bonnetje kwijt. Ook handig bij declaraties of als garantie.

OOK GEBRUIKT DOOR BUDGETCOACHES EN FINANCIEEL ADVISEURS

Bij het platform van MijnGeldzaken zijn onafhankelijk financieel adviseurs door het hele land aangesloten. Ook budgetcoaches maken gebruik van het platform zodat hun cliënten dagelijks beter grip houden op de uitgaven. Het platform is ontwikkeld om 100% online advies te kunnen geven. De adviseurs ondersteunen het initiatief om onafhankelijk advies beschikbaar en betaalbaar te houden voor de consument. De gebruiker van het platform kan zelf bepalen wat hij of zij zelf wilt doen en wanneer er advies ingewonnen wordt van een adviseur. Doordat de gebruiker veel zelf doet en de adviseur direct in het dossier mee kan kijken wanneer hier toestemming voor gegeven wordt, kan het advies in korte tijd en dus relatief goedkoop gegeven worden.