Proud Experts: Jouw Online Adviseur wil flexibele schil zijn bij hypotheekadvies

Artikel op AMweb.nl, Rob van de Laar I Eerste publicatie op 11 okt 2022 I Laatst gewijzigd op 11 okt 2022

Klanten voor hypotheekadvies doorverwijzen omdat je dat zelf niet doet of er nu geen ruimte voor hebt, is voor intermediairs verleden tijd als het aan Jouw Online Adviseur (JOA) ligt. Die levert flexibele ondersteuning in hypotheekadvies via advies op afstand; bedenker Arjen Bijlsma legt uit wat het inhoudt.

Hoewel de hypotheekmarkt stilaan over het hoogtepunt heen is, blijft de vraag naar advies groot. Ook klanten van schadekantoren kloppen geregeld aan met een hypotheekvraag; vaak worden ze dan doorverwezen omdat hypotheekadvies niet bij de dienstverlening hoort. Dat is vreemd, vindt Bijlsma.

De klant van nu is mondig en veeleisend; die wil direct geholpen worden en niet worden doorverwezen
“De klant van nu is mondig en veeleisend. Die wil direct geholpen worden en niet worden doorverwezen. Hetzelfde geldt voor de zogenoemde eenpitters in hypotheekadvies. Die willen ook wel eens op vakantie en zijn ook wel eens ziek, maar hebben dan het probleem dat de business niet doorloopt. Wij bieden hun een oplossing.,,

Komt die niet een beetje laat, nu de hypotheekmarkt afkoelt?
“Het is maar hoe je dat bekijkt. Als de markt volgend jaar met de helft inzakt, praat je nog steeds over 65 miljard euro aan nieuwe hypotheken. Ook dan hebben we nut als een flexibele schil voor het intermediair. Overigens is advies op afstand niet helemaal nieuw: we boden het al aan via Proud Experts, waar we onderdeel van zijn. VvAA maakt er bijvoorbeeld gebruik van. We hebben dus al ervaring.,,

Wat nemen jullie uit handen en altijd belangrijk wat kost dat?
“De intermediair maakt bij ons een gratis account aan waarin hij vervolgens de hypotheekklanten opvoert waar hij zelf niet aan toekomt. Of dat er nu een of twintig per jaar zijn maakt ons daarbij niet uit. Wij verzorgen vervolgens via een onlinegesprek advies op afstand, leveren een adviesrapport en nemen ook de bemiddeling tot en met de notaris voor onze rekening. We zijn dus een flexibele schil voor het volledige hypotheektraject. Er zijn geen abonnementskosten of iets dergelijks: op het moment dat je een hypotheekadviseur nodig hebt, schakel je ons in. Je betaalt ons een scherp tarief – advies vanaf 1.150 euro – en je bepaalt zelf welk tarief je aan de klant in rekening brengt. Gebruik je JOA voor de eerste keer, dan krijg je je geld terug als je niet tevreden bent.»

Personeel is schaars. Kunnen jullie wel genoeg hypotheekadviseurs vinden?
“JOA is onderdeel van Proud Experts, een grote outsourcing-organisatie in de financiele dienstverlening. Op- en afschalen is ons vak en doen wij maandelijks voor grote projecten in grote aantallen. Deze expertise in combinatie met het grote netwerk dat wij in de markt hebben maakt dat wij waarmaken wat wij met JOA beloven».

Kan JOA ook voor hypotheekkantoren een uitkomst zijn?
“Ja, wij zijn van mening dat wij voor alle type kantoren een oplossing bieden. Voor de eenpitter bij ziekte, vakantie of grote drukte, bij schadekantoren voor alle klanten en bij

de hypotheekspecialisten in de markt fungeren we als het flexibele deel van de agenda waarbij onze agendaruimte alleen kosten met zich meebrengt als er daadwerkelijk handel is. Dat geeft meer rust voor de interne organisaties waar het de bezetting van de adviestak betreft, want hoeveel mensen moet je op je payroll hebben in 2023? Zeg jij het maar».

Video door Jeffrey Regeer, S&P