Söderberg & Partners versterkt Centraal Volmachtbedrijf (CVB)

De samenwerking met Söderberg & Partners (S&P) biedt mooie groeimogelijkheden voor CVB en co-volmachten. Door gezamenlijke investeringen en innovaties waarborgen S&P en CVB groei en kwaliteit op lange termijn in de verzekeringswereld. Söderberg & Partners, marktleider in Scandinavië op het gebied van pensioenadvies en zakelijke verzekeringen, gaat een partnership aan met Centraal Volmachtbedrijf (CVB), dat zich onderscheidt in de Nederlandse markt met haar co-volmacht model.

Een bewezen model

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Netherlands, ziet een groeipotentieel in het co-volmacht model van CVB en hoe Söderberg & Partners kan helpen bij de groei van CVB en haar co-volmachten.

‘’Het innovatieve en schaalbare co-volmacht model, dat CVB in 2017 introduceerde, heeft zich bewezen tot een succes. 23 co-volmachten, die samen EUR 130 miljoen volmacht premie omzetten, hebben zich al aangesloten. We zien op dit moment een groeiende vraag voor de oplossing die CVB biedt.’’ zegt Roland Goldman.

Bundeling van krachten biedt groeikansen

Marcel van Loon, eigenaar van Van Loon, en Patrick Heuts, mede-eigenaar van zekerheuts, zijn samen met Scharenborg en Van der Fluit de partners binnen het CVB netwerk. Allen zien een perfecte match tussen Söderberg & Partners en CVB.

‘’De combinatie van onze kennis, oplossingen en marktpositie met de ervaring en financiële slagkracht van Söderberg & Partners stelt ons in staat om CVB’s groeiplannen uit te breiden, ontwikkelingen te versnellen en ons model te versterken. Het enige doel van CVB is het bieden van ondersteuning richting de co-volmachten bij zaken die de kern van hun bedrijfsvoering raken. Om continu te kunnen ontwikkelen op deze gebieden én om te kunnen investeren in automatisering en data technologie zijn er twee zaken essentieel; kapitaal en kennis. Beiden hebben wij gevonden in onze nieuwe partner. Door deze samenwerking kunnen wij de lange termijn groei en kwaliteit voor onze huidige en potentiële co-volmachten garanderen.’’ vertelt Patrick Heuts.

Met Söderberg & Partners achter CVB wordt er een nieuw bedrijf gelanceerd

Het partnership met Söderberg & Partners maakt het voor de oprichters van CVB mogelijk om een nieuw bedrijf te lanceren – VLH Participations – dat zal dienen om co-volmachten nieuwe kansen en investeringsoplossingen te bieden met het behoud van hun onafhankelijkheid en identiteit als bevoegde agenten.

Marcel van Loon licht toe: ‘’Onze sector bevindt zich in een consoliderende markt. We horen regelmatig van volmachtbedrijven die benaderd zijn door investeerders, dat ze graag een belang willen verkopen, omdat ze meer financiële zekerheid willen. Maar ze willen niet hun hele bedrijf kwijt. Sterker nog, ze willen een relevant aandeel in het bedrijf behouden. Bij deze partijen kan VLH Participations, door het kopen van een (minderheids-)belang, financiële zekerheid bieden, mét behoud van hun eigen bedrijf en identiteit. Uiteraard in combinatie met de directe aansluiting bij het CVB. Wij bieden met VLH Participations co-volmachten dus de voordelen van de samenwerking in het CVB en additioneel kapitaalverschaffing voor de groeiambities. Een win-winsituatie.”

CVB blijft verdergaan als bundeling van volmachtbedrijven. De organisatie behoudt dezelfde directie (Heuts, Van Loon) en management (Van Gaalen, Van Ginkel en Langeveld). Söderberg & Partners heeft door de nieuwe samenwerking tevens een beperkt minderheidsbelang verworven in de ondernemingen van Van Loon, Heuts, Van der Fluit en Scharenborg. Hiermee wordt onderstreept dat partnership voor alle onderdelen geldt en de lange termijn visie gezamenlijk wordt gedragen.