Söderberg & Partners verwerft aanmerkelijk belang in RIVEZ

Söderberg & Partners verbreedt haar positie in de Nederlandse markt door de samenwerking met het toonaangevende assurantie-advieskantoor in het Zuidoosten van Nederland

Söderberg & Partners, marktleider in Zweden en Scandinavië op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven, zet haar strategische expansie in Nederland voort. Nadat het bedrijf eerder dit jaar had aangekondigd dat het haar pensioenadviesdiensten wilde uitbreiden met bemiddeling op het terrein van schadeverzekering, maakt het nu bekend een aanmerkelijk belang te hebben genomen in RIVEZ Assurantiën & Risicobeheer B.V, een assurantie-advieskantoor dat is gevestigd in het Zuidoosten van Nederland.

RIVEZ is een allround assurantie-advieskantoor dat particulieren, MKB-ondernemers, grote bedrijven, instellingen en gemeenten van dienst is met een breed assortiment verzekeringsproducten, risicobeheeroplossingen en andere financiële diensten. Wiljon Schepers heeft RIVEZ in 1997 opgericht als verzekeringskantoor in Helmond en mede-eigenaar Gerard Groot kwam in 2007 bij het bedrijf. Zij hebben een sterk regionaal adviesbedrijf opgebouwd met 70 werknemers, verspreid over vijf locaties in het Zuidoosten van ons land en een jaaromzet van meer dan € 8 miljoen. Met het volmacht bedrijf RIVEZ Assuradeuren sluit RIVEZ rechtstreeks maatwerk- en standaard verzekeringsproducten af voor eigen klanten en aangesloten tussenpersonen.

De betrokkenheid van Söderberg & Partners bij RIVEZ zal zich vooral richten op het assisteren van RIVEZ bij het versnellen van haar huidige groeistrategie in de regio. Dit ondersteunt Söderberg & Partners bij de realisatie van haar strategisch doel om in Nederland haar positie te verbreden en op langere termijn een sterk lokaal netwerk van ondernemingen in de Nederlandse verzekerings- pensioen- en financieel adviesmarkt op te bouwen. 

Roland Goldman, directeur Fusies en Overnames van Söderberg & Partners NL, is trots op deze nieuwe stap van het bedrijf op de Nederlandse markt.

  • RIVEZ is een perfect voorbeeld van een lokale held, een bedrijf met een goede reputatie in de regio en een sterke klantgerichtheid. We geloven in lokale helden zoals RIVEZ, die een belangrijk onderdeel zijn van onze strategie om in heel Nederland betrouwbare adviseurs te hebben. We zijn blij dat zij toetreden tot ons groeiende netwerk.

RIVEZ directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn heel blij met de samenwerking met Söderberg & Partners.

  • Söderberg & Partners heeft veel ervaring in de MKB-markt en het middelgrote zakelijke segment. Wij zullen profiteren van hun kennis. Samen met een sterke partner kunnen wij doorgaan met onze groeistrategie in de regio. Daarnaast krijgen we door de samenwerking de mogelijkheid om actief te worden op de snelgroeiende markten van pensioencommunicatie en financiële planning.

Naast RIVEZ bestaat Söderberg & Partners in Nederland uit de oprichters Floreijn en Montae en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen. De groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en had in 2018 een omzet van meer dan EUR 350 miljoen, inclusief de activiteiten in Scandinavië. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.