Söderberg & Partners verwerft rechten financiële planningstool MijnGeldzaken

Zweedse marktleider op het gebied van pensioenadvies en zakelijke verzekeringen zet de Nederlandse expansie voort door de aankoop van de populaire online financiële planningstool MijnGeldzaken. Het platform zal worden gecombineerd met de bestaande Fintech-toolset van Söderberg & Partners om zodoende de volgende generatie digitale diensten en producten te bouwen voor de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële adviesmarkt.

Söderberg & Partners, een Zweedse en Scandinavische marktleider op het gebied van pensioenadvies en zakelijke verzekeringsdiensten, investeert in toonaangevende bedrijven in Nederland met het doel een ​​sterk netwerk van bedrijven op te bouwen binnen de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële adviesmarkt. Na de aankondiging van de overname van de verzekeringstussenpersoon RIVEZ vorige week, kondigt het bedrijf nu aan dat ze de rechten voor het gebruik van het populaire Nederlandse online financiële planningsinstrument MijnGeldzaken hebben overgenomen.

De website MijnGeldzaken.nl biedt alle instrumenten voor financieel inzicht. Het bevat een online huishoudboekje, financiële planning en de mogelijkheid om advies te krijgen van een onafhankelijke financiële planner. Het platform is direct toegankelijk voor consumenten en wordt ook door werkgevers gebruikt om werknemers te informeren over de gevolgen van keuzes in loopbaan, pensioen en (veranderende) arbeidsvoorwaarden. Het platform won de PensioenWegwijzer in 2016, een prijs van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het Nederlandse ministerie van Financiën. Ook dit jaar  is het platform weer genomineerd voor deze prijs.

De overname betekent dat Söderberg & Partners het in Nederland ontwikkelde fintech-platform verwerft om als bouwsteen te dienen om samen met de eigen fintech-oplossingen de volgende generatie digitale diensten en producten voor de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële adviesmarkt aan te bieden.

  • MijnGeldzaken.nl is een krachtig en populair financieel hulpmiddel met een bewezen staat van dienst in Nederland. We zien een groot potentieel in het combineren van dit platform en de verkregen technologie met de bestaande Fintech-toolset van Söderberg & Partners. Hiermee kunnen we op maat gemaakte, moderne oplossingen aanbieden die worden geïmplementeerd in meerdere bedrijfslijnen en services binnen de Söderberg & Partners-groep in Nederland, zegt Mike van Engelen, Working Chairman , Söderberg & Partners Netherlands Services.

Söderberg & Partners verwerft de IP-rechten voor de financiële planningstool die wordt aangeboden binnen het platform MijnGeldzaken.nl van het fintech- en financiële planningsbedrijf FinBase. Deze tool zal in de toekomst beschikbaar blijven op alle huidige platforms in de bestaande vorm. Naast de overname investeert Söderberg & Partners ook aanzienlijk in het platform MijnGeldzaken.nl, dat wordt voortgezet door de oorspronkelijke oprichters, om zo haar activiteiten en distributielijn verder te ontwikkelen en uit te breiden.

  • We zijn erg blij om samen te werken met zo’n sterke partij als Söderberg & Partners. Ze zien de waarde van onze organisatie en een onafhankelijk adviesplatform. Ze zien het potentieel dat we samen kunnen realiseren. Wij zijn enthousiast om samen met onze partners en adviseurs de onafhankelijke dienstverlening van MijnGeldzaken.nl breder bij gebruikers te introduceren en verder te verbeteren. Onze missie om iedereen inzicht te geven in de persoonlijke financiële situatie, wordt samen met Söderberg & Partners beter haalbaar, zeggen Rick Wassenaar en Maarten Luiken, mede-oprichters van FinBase en MijnGeldzaken.nl.

Naast MijnGeldzaken.nl bestaat ​​Söderberg & Partners in Nederland uit oprichters Floreijn en Montae, lokale held- verzekeringstussenpersoon RIVEZ, Söderberg & Partners Support en het platformbedrijf Söderberg & Partners Netherlands Services. Deze laatste biedt technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse Söderberg & Partners-bedrijven te ondersteunen. De groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en had in 2018 een omzet van meer dan EUR 350 miljoen, inclusief de Scandinavische activiteiten. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.