Terugblik: HR meeting

Iedere maand komen de HR-collega’s van alle partners bijeen. Tijdens deze meetings worden er best practices uitgewisseld en komen verschillende veelbesproken HR-onderwerpen aan bod. Ieder half jaar betreft dit een fysieke meeting waarbij alle collega’s op een centraal punt bijeen komen.

Dinsdag 11 april 2023 was het weer zo ver, het tweede fysieke S&P HR-overleg is een feit! Dit keer zijn onze collega’s van RISK zo vrij geweest om ons te verwelkomen in hun mooie pand. Wij willen RISK dan ook hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. Door middel van de fysieke meeting willen wij de cohesie tussen de verschillende HR-collega’s bevorderen en aandacht besteden aan urgente onderwerpen die momenteel spelen. Deze vraagstukken worden in groepsverband besproken en vervolgacties worden afgestemd, zodat er duidelijkheid is hoe wij uniform kunnen handelen.

Kick-off
De bijeenkomst werd afgetrapt door directielid Coen Mom. Tijdens zijn presentatie gaf hij meer inzicht over de samenwerking tussen Söderberg & Partners Nederland en Zweden. Ook schetste Coen een duidelijk beeld van hoe onze toekomst als S&P NL eruit ziet en waar wij gezamenlijk naar toe werken. Daarbij is er ook ingezoomd op de rol van HR. Een goede start van de dag waar het aan visie niet ontbreekt!

Hoe ziet jouw ideale SPServices.nl eruit?
Ook zijn er ontwikkelingen van marketing gedeeld door S&P collega’s Freya en Pascalle. Zo wordt het interne platform SPServices.nl geüpdatet waarbij er o.a. wordt gefocust op de inrichting van HR. Om te zorgen dat deze site fijner wordt in het gebruik en jullie zo snel en efficiënt mogelijk leidt naar de juiste informatie krijgt deze website de komende tijd een kleine makeover. De input van de HR-collega’s voor de inrichting is hierbij van waardevolle bijdrage. In de toekomst zal er verdere afstemming plaatsvinden omtrent de concrete inrichting van de website. Heb jij ideeën over wat je graag terugziet op SPServices.nl of wil je mee sparren? Laat het ons weten!

Genieten van schaalvoordeel
Een van de meest urgente onderwerpen die spelen betreft de samenwerking met een nieuw opleidingsinstituut voor de Wft’s, PE en PA. S&P heeft een vergelijking gemaakt van een drietal aanbieders en we naderen zeer snel tot een besluit om het vervolg aan te gaan met één van deze partijen voor een mantelovereenkomst. Via deze weg kunnen alle partners genieten van schaalvoordeel. Wij hebben dan ook de afspraak gemaakt om binnen een week een update te geven omtrent ons besluit.

Coming up
Uiteraard zijn er nog meer onderwerpen aanbod gekomen, echter willen wij de HR-collega’s uitnodigen om deze in het vervolg zelf bij te wonen. Wij ontvangen regelmatige positieve berichten over deze meetings en zijn ervan overtuigd dat je dit ook zo zal ervaren 😊.

De eerst volgende meeting is een digitale sessie waarbij de input ook door de partners worden gegeven, je hebt dus ook zelf invloed op hoe de agenda er deels uit ziet. Heb jij een suggestie of agendapunt voor de volgende HR bijeenkomst? Neem dan contact op met Kishan.

We kijken ernaar uit om onze collega’s weer te zien op de volgende HR bijeenkomst in mei!