Terugblik S&P Partnerbijeenkomst 29 november 2023

Op woensdag 29 november vond de S&P Partnerbijeenkomst plaats. Tijdens deze sessie kwamen partners en collega’s vanuit het netwerk bij elkaar voor een update vanuit S&P, maar vooral om elkaar beter te leren kennen en de samenwerking op te zoeken.

Deze Partnerdag werd afgetrapt met een update vanuit Roland Goldman over de nationale en internationale expansie van de Söderberg groep. Hierin gaf hij aan dat we samen op een evolutionaire reis zijn om een toonaangevend Europees platform voor financiële diensten te worden. Mede dankzij de toenemende activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Spanje staat Söderberg & Partners nu dan ook al op de achtste plaatst in de top Insurance Brokers in Europa.

Maar ook op de Nederlandse markt is Söderberg niet meer weg te denken uit de top 5. Gezamenlijk vertegenwoordigen we de 4e plek in de AM Top 100 grootste intermediairbedrijven van 2023. We blikten samen terug op een mooi 2023. Hierin kwamen onder andere de stijgende rente en de daardoor veranderende hypotheek- en kapitaalmarkt aan bod. Roland besprak de recentelijk aangenomen Wtp, de achterstand op overvoer en oversluit en de autonome groei van het afgelopen jaar. Maar ook keken we naar de groei door middel van lokale acquisities en het verwelkomen van nieuwe partners. Een van die nieuwe partners is het Haagse kantoor Eijgendaal & van Romondt die we afgelopen maand in ons netwerk mochten verwelkomen.

NNEK

Tijdens een interview met Michiel van Vugt leerde we meer over nieuwe partner NNEK en hun visie op vermogensbeheer. Tijdens hun bootcamp vermogensadvies leren ze adviseurs een succesvolle start te maken met lijfrente- en vermogensadvies. Ook meedoen? Schrijf je in via de link in de QR.

Update Platform

Hierop volgde een update vanuit Coen Mom over het platform en de gebeurtenissen op het gebied van overvoer & oversluit en de volmacht inkomen. Hierin nam Coen ons mee in de prioriteiten voor 2024, namelijk:

  • CVB inkomen
  • Werkplekken (nader toegelicht door Robert Truin tijdens S&Pitch
  • Jaarrekeningen
  • Shared Service Center Finance
  • Payroll
  • Compliance
  • MTO
  • Marketing Campagnes
  • Overvoer & Oversluit

Finance Update

Vervolgens kreeg Martijn Schaafsma het woord met een financiële update waarin we een kijkje namen in de ontwikkelingen van de Söderberg & Partners groep. Ook besprak Martijn hoe Finance in 2023 de planning en budgetten geoptimaliseerd heeft en nam hij ons mee in het proces, de ontwikkelingen en de conclusies die voortkwamen uit de budgetgesprekken voor 2024.

Partnertevredenheid

Na een muzikaal intermezzo door dagvoorzitter Henk Jansen vervolgde Jennifer de presentaties met een bespreking van de resultaten van het partnertevredenheid onderzoek en hoe deze input heeft meegewogen in de plannen en prioriteiten van het Söderberg & Partners platform in 2024.

HR

Eric Diergaarde nam ons mee in de ontwikkelingen op gebied van HR en besprak samen met Niek Spronken de resultaten van de MTO pilot die onlangs is uitgerold binnen Summa Groep.
Daarnaast besprak hij de mogelijkheden rondom het centraal inrichten van payroll en de HR administratie.

S&Pitch

Na de pauze kregen verschillende sprekers de kans om in 5 minuten aan iedere tafel hun verhaal te doen en vragen te beantwoorden. Verschillende proposities van zowel partners als S&P collega’s passeerden de revue en brachten inspiratie voor nieuwe initiatieven en samenwerkingen die uitvoerig besproken werden tijdens de daaropvolgende borrel.

Onder de sprekers deze sessie waren Youssef Rasnabe (Kröller M&A), Wouter Hofstee Holtrop & Richardo Cruz Fortes (Expat Mortgages), Huub Scharenborg (Scharenborg Bedrijfsverzekeraars), Job Steenland (Van Campen & Dijkstra) & Christopher Lazarom (S&P), Jochem Gottmers (S&P), Harm Vollmuller (Risk), Olivier de Jonge (Kröller Capital), Johan van Gaalen (Zekerheuts), Robert Truin (S&P) en Bas Engelenberg (De Heer & Partners).