Veel animo voor onderzoek naar keuzegedrag pensioendeelnemers

Begin november zijn we, in samenwerking met Biss (het onderzoeksinstituut van de Universiteit Maastricht) en Montae & Partners, een groot wetenschappelijk onderzoek naar het keuzegedrag van pensioendeelnemers gestart. Dit is het fase 2 veldonderzoek.

Begin oktober hebben we je al geïnformeerd over de uitkomsten van het fase 1 onderzoek. In dit veldonderzoek werken we samen met 5 pensioenfondsen. Deze pensioenfondsen hebben deelnemers die vlak voor hun pensionering zitten, uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek waarbij ze een gratis online sessie kregen aangeboden. De animo was erg hoog. Uit de totale groep hebben we ongeveer 220 deelnemers uitgenodigd en na aanmelding ingedeeld in één van de drie verschillende testgroepen.

Eén groep kreeg uitsluitend toegang tot de vereenvoudigde versie van de iRad Pensioenkeuze module en heeft zichzelf geadviseerd, een groep kreeg toegang tot deze module in een groepsbijeenkomst online waar twee adviseurs beschikbaar waren voor technische, niet inhoudelijke vragen, en een groep werd uitgenodigd voor een online één-op-één sessie met een van de adviseurs. We zitten in de laatste fase van deze gesprekken. Naar verwachting zijn de resultaten medio januari bekend en zullen we die met jullie delen.

Er is veel behoefte aan pensioeninzicht. De pensioenkeuzemodule heeft in dit onderzoek zijn vuurdoop gekregen. En het heeft ons waardevolle inzichten gegeven. Daarnaast heeft de capaciteitsplanningsmodule binnen PensioenBij wederom haar nut bewezen in het uitnodigings- en agendaplanningsproces van de 6 adviseurs die op dit project betrokken zijn.

Wil je meer weten over het onderzoek, of wil je meer informatie over de ingezette tooling? Bel of mail met Jack Borremans

Contactpersoon

Jack Borremans
Söderberg & Partners
jack.borremans@soderbergpartners.se
+31 (0)6 22 47 39 72