Nieuwsberichten

We hebben al 38.608 EUR opgehaald! Ga zo door!

Suprise event: Koken met Gustaf

12:00 Lunchwebinar: Anders Wijkman

In dit webinar vertelt Anders Wijkman (oprichter Global Utmaning) meer over de Sustainable Development Goals (SDG’s) en hoe Global Utmaning (Global Challenge) als onafhankelijke denktank die duurzame ontwikkeling bevordert binnen sociale, economische en ecologische dimensies.


Dag 4! Vandaag focussen we op ecologische duurzaamheid

Nog twee dagen te gaan. Dus ga voor de eindsprint!

Je kan de donatie beinvloeden op twee manieren: Voltooi zoveel mogelijk hoofdstukken in de challenges (quizvragen) én door zoveel mogelijk deeds te doen!

Een hoofdstuk in de challenges = 1 euro

Eén Deed = 1 euro


Interview 16:00: Save the children, The Red Alert Campaign

 De punten die je tijdens de week verzamelt, resulteren in een bedrag dat we doneren aan een van de liefdadigheidsprojecten van Save the Children, The Red Alert Campaign.
In dit interview kom je meer te weten over The Red Alert Campagne van Save The Children.


Lunch training woensdag 12:00: Social Sustainability bij Bedrijven

 Lunch training met Halmstad Fystester, kom in beweging !


Webinar woensdag 09:00: Social Sustainability bij Bedrijven

Hej! Ewa Skiöldebrand, oprichter van S&P Human Financial Wellness zal in dit webinar meer vertellen over Social Sustainability bij bedrijven.


Webinar 16:00: Financial Sustainability by Lingyi lu

Lingyi Lu, Head of Sustainability bij S&P zal in dit webinar meer vertellen over Financial Sustainability. Klik op onderstaande link om het webinar te openen.


Hoe werken onze collega’s in de diverse landen met Duurzaamheid?

Maak kennis met Mattias Koch uit Zweden, Anders Laustsen uit Denemarken en Yvette Hellegers uit Nederland (Montae & Partners).

In deze korte video’s leggen zij uit hoe Economische Duurzaamheid onderdeel uitmaakt van de dagelijkse werkzaamheden.


Introductie Economische Duurzaamheid

Dag 2 staat in het teken van economische duurzaamheid. Bekijk hieronder de introductie van Lingyi Lu.


❗️ De kick-off webinar van de week van de duurzaamheid staat voor je klaar!

Söderberg & Partners Zweden neemt ons mee in het belang van sustainability en trapt de week van de duurzaamheid af middels deze webinar. Via de link hieronder kun jij de webinar vanaf 20-09-2021 12:00 bekijken. Veel kijkplezier!

Bekijk hier het webinar 👇


Bekijk hieronder het interview met Söderberg & Partners Denemarken over hun activiteiten in het kader van sustainability


E-Learning Duurzaamheid

Een van de Deeds in Deedster is het volgen van onze eigen E-Learning. Via onderstaande link ga je direct naar de e-learning. Heb je nog geen account in Learnster? Dan kan je die gemakkelijk aanmaken.


Het goede doel: The Red Alert Campaign.

De punten die je in de loop van de week in Deedster verzamelt, resulteren in een geldbedrag dat wordt gedoneerd aan een van de goede doelen van Save the Children, The Red Alert Campaign.

De Red Alert-campagne is een initiatief van Save the Children in Azië en heeft tot doel kinderen en jongeren samen te brengen en hen te helpen een sterkere stem te krijgen in nationale, regionale en internationale inspanningen om klimaat- en milieurampen in Azië te voorkomen. Stille Oceaan en daarbuiten.

Door activiteiten in de Red Alert-campagne bieden we kinderen en jongeren zinvolle kansen en veilige platforms voor participatie, kennisuitwisseling en actie op het gebied van klimaat- en milieucrisis. Samen komen we op voor de rechten en belangen van kinderen over de hele wereld, waarbij we plichtsdragers ter verantwoording roepen voor het respecteren van kinderrechten, met speciale aandacht voor de meest kwetsbare kinderen.


Groeten van Team NL!

Aanvullend op de Deeds uit de app zullen wij ook een eigen actie ondernemen. Aanstaande donderdag zullen wij een Beach Clean-up doen met het team!


Groeten uit Finland!


Wat verstaan we onder duurzaamheid?

Economische duurzaamheid betekent het volgen van regels en principes die rechten, plichten en verwachtingen met betrekking tot corporate governance tussen verschillende belanghebbenden (bijv. werknemers, leveranciers en de samenleving als geheel) definiëren. Een manier om dit te waarborgen is om open en transparant te zijn in de communicatie naar belanghebbenden.

Sociale Duurzaamheid ​heeft invloed op mensen en hoe zij in staat zijn om in hun fysieke en psychologische behoeften te voorzien en hun doelen te bereiken. Sociale Duurzaamheid omvat onderwerpen als mensenrechten, volksgezondheid, gendergelijkheid, antidiscriminatie en diversiteit.

Ecologische Duurzaamheid omvat alles wat te maken heeft met het ecosysteem van de aarde, zoals milieubehoud, biodiversiteit en efficiënt gebruik van de grondstoffen van de aarde. Soms is ook de menselijke gezondheid inbegrepen, voor zover deze wordt beïnvloed door de externe omgeving in de vorm van vervuiling, lawaai, enz. De productie van goederen en diensten mag de draagkracht van ecosystemen niet in gevaar brengen, wat betekent dat de natuur de tijd moet hebben om de hulpbronnen opnieuw aan te vullen.


Waarom een week van de duurzaamheid?

De reden waarom we deze week hebben, is dat Söderberg & Partners koploper wil zijn op het gebied van duurzaamheid, maar ook omdat we bij klanten een toenemende interesse voor duurzaamheid zien. Een onderzoek van Boston Consulting Group (BCG) en The Network, over hoe werkplekken in de toekomst zullen moeten veranderen, laat dat maar al te duidelijk zien zien. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête die eind 2020 is gehouden en waaraan 208.807 mensen in 190 landen hebben deelgenomen.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de deelnemers zou weigeren te werken voor een werkgever wiens sociaal en milieubeleid niet strookt met hun waarden. Ongeveer 7 op de 10 respondenten geeft aan dat diversiteit en klimaat het afgelopen jaar belangrijker zijn geworden, zoals je kunt zien op de afbeelding hieronder. Hoe jonger het cohort, hoe groter de kans dat het onderwerp belangrijker wordt. De jongeren zijn onze toekomstige klantenkring en daarom is het belangrijk dat we in de regio voorop lopen en dat we duurzaamheid meenemen in onze adviesgesprekken, zodat we een aantrekkelijke adviespartner en werkgever zijn.

Lees het hele onderzoek hieronder.


Groeten uit Denemarken!

Nog twee weken tot de week van de duurzaamheid. Denemarken is druk bezig met de voorbereidingen.

Stap 1. Join the challenge!

Volg de onderstaande stappen om deel te nemen aan de S&P Sustainability Week 2021.

  1. Klik hier of op de blauwe knop op deze pagina. Dit leidt je naar de S&P Sustainability Week 2021 op de Deedster-app (die je niet kunt openen door alleen maar de app te downloaden).
  2. Volg de stappen om de Deedster-app te downloaden.
  3. Bereken jouw ecologische voetafdruk (houd er rekening mee dat deze alleen aan u wordt getoond).
  4. Maak een account aan met jouw zakelijke e-mailadres en stel uw gebruikersnaam in.
  5. Verifieer je e-mail en ga aan de slag in de app.

Stap 2. Selecteer jouw team

De Nederlandse teams beginnen met ‘NL’ en bestaan uit jouw bedrijfsnaam zo vindt je jouw team gemakkelijk.

Stap 3. Ga aan de slag!

Start met het eerste station van challenges! Iedere dag komen er nieuwe challenges beschikbaar om nieuwe Deeds vrij te spelen.

Antwoorden op de vragen kan je deels terugvinden in de informatie die we op de nieuwsfeed van deze pagina delen.

Webinar Programma

Doe mee met de Week van de Duurzaamheid!

Samen kunnen we een verschil maken!

Daarom organiseren we tijdens de Week van de Duurzaamheid 20 t/m 24 september webinars en activiteiten rondom het thema duurzaamheid.

De Week is verdeeld in drie aandachtsgebieden; Ecologische duurzaamheid, Sociale duurzaamheid en Economische duurzaamheid. Elke dag krijg je de kans om te ontdekken, te leren en impact te maken, individueel en met je team.

Via deze pagina blijf je op de hoogte van alle webinars en updates gedurende de week.

De Deedster challenge.

Met Deedster bereken je jouw footprint. Beantwoord iedere dag quizvragen om Deeds vrij te spelen. Voltooi zoveel mogelijk deeds met jouw team om te winnen!

Als Team S&P Nederland zullen wij bijvoorbeeld een middag het strand opruimen.

Aan het einde van de week wordt er vanuit Söderberg & Partners, op basis van onze inspanningen, een mooi bedrag gedoneerd aan een project van Save The Children.

Maak samen met jouw team en 2600 Söderberg & Partners collega’s een impact!